مشخصات زمین
مساحت زمین: مساحت یک قطعه زمین را می گویند (عمدتاً در سند یا صورت مجلس تفکیک قید شده است یاآن دسته از اراضی که ابعاد آن ها بدون اندازه و حدو حدودی بوده و مساحت در سند قید نشده ، مساحت زمین از برداشت وضع موجود محاسبه می گردد.)
معماری بنام يگانه معمار هستي
|
اکثر طراحیها با احتساب نور خورشید انجام میشود، به عبارتی با تاریکی هوا تمامیخلاقیتها و هنرهایی که برای آن کوشش شده، یکباره در تاریکی شب محو میشود.زندگی شهری و بالطبع الزامات اقتصادی مرتبط با آن ایجاب میکند که دامنه فعالیتهای انسانی از طول روز گذشته و تا پاسی از شب ادامه یابد. به این ترتیب کار و فعالیت شبانه به مرور به قسمتی از زندگی شهری تبدیل شده است. ادامه مطلب تقسیمات فضایی : ادامه مطلب مسجد ومحراب اگر چه در آموزه های دینی دارای جایگاهی منحصراً معنوی نبوده ( به ویژه محراب که اسم مکان از ریشه حرب است ) و بیشتر به عنوان پایگاهی برای پاسخگویی به غالب نیازهای مسلمانان برآمده بود ، به اندک زمانی با روحی که از لطافت ایمان و جذبه حضور درآمیخته بود به زیباترین بنای اسلامی بدل شد . به گونه ایی که شکل و ساخت مساجد در کشورهای اسلامی زیر بنای هنر و معماری اسلامی را تشکیل داد. معماری زیبا ، با کاشی کاری های هوش ربا ، کتیبه ها، گچبری ها ، معرق ها و دیگر عناصر معماری در هم آمیخت ومعماری اسلامی را پدیدآورد که هم اکنون مایه فخر ومباهات ملل اسلامی و یکی از جاذبه های گردشگری این کشورهاست . نمونه هایی از این مساجد ، مسجد شیخ لطف الله در اصفهان و تاج محل در آگره هند است .
در این گفتار سعی داریم مسجد یا مساجدی را از دوره خلفای عباسی تا قاجار معرفی کرده و به پاره ای ویژگی های معماری هرکدام از این بناها اشاره کنیم .
دوره عباسی :در اوایل این دوره مساجد با طرح صحن روباز و ایوان های ستون دار ساخته می شدند که نمونه ای از معماری دوره اموی و به طور کل اعراب بوده است . در بناها بیشتر از خشت استفاده شده و ستون های یک پارچه بودند . رفته رفته تغییراتی اساسی در بنای ساختمان ، ایجاد و به جای خشت از آجر استفاده شد و دیگر ستون های یک پارچه به کار نرفت . ازویژگی بسیار مهم مساجد در این دوره آن است که سقف مساجد کاملا مسطح و مناره در خارج و یا در جوار مسجد ساخته می شد. و برای تزیین دیوارها از کتیبه هایی به خط کوفی بهره گرفته می شد . نمونه برجا مانده از این دورهمسجد تاری خانه دامغان که در قرن دوم هجری ساخته شده و قدیمی ترین مسجد ایران است . جلوه این ساختمان با شکوه در سادگی و بی پیرایگی آن متجلی است . صحن این مسجد تقریباً مربع است که با ردیف طاق ها ، سه دالان را در امتداد قبله ایجاد می کند. طاق های بیضی شکل این مسجد به وسیله دیوارهای آجری ضخیم استوانه ای برپا ایستاده است . مسجد تاری خانه بیانگر ترکیبی از تکنیک های اصیل ایرانی و نقشه عربی است .مناره موجود، مدور و در قرن پنجم هجری ساخته شده است ، ولی بقایای یک مناره مربعی شکل که احتمالاً به هنگام بنای کل مسجد ساخته شده ، برجای مانده است. ( برای مشاهده عکس های این مسجد اینجا را کلیک کنید )
ادامه مطلب نور و فضاهای داخلی - نور و فضاهای شهری در معماری برای تاكید بیشتر بر روی برخی از بخشهای نما میتوان از نور طبیعی بهره جست بدین گونه كه با ایجاد برآمدگیها و فرورفتگیهایی بر روی محل مورد نظر، سایههایی در بخشهایی از نما ایجاد نمود كه تاكیدی بر روی بخش مذكور باشند. برای مثال به منظور كشیدهتر نمایش دادن ارتفاع یك حجم میتوان با ایجاد برآمدگیهایی باریك و بلند سایههای عمود و طویل ایجاد كرد تا نما كشیدهتر به نظر آید و یا اینكه برای نمایش بخشهای شاخص بنا همانند ورودیها میتوان با ایجاد حفرههایی عمیق بر روی حجم، بخشهای مورد نظر را با سایه مشخص نمود. از روشهای دیگری كه كاربرد پوشاندن سطوح یكپارچه نما با عناصر همسان و برجسته میباشد كه منجر به ایجاد بافتی مركب از نور و سایه است كه در این گونه بناها، سایه به عنوان عنصری مهم در طرح نماد دخیل میباشد. استفاده از مصالح متنوع در كنار یكدیگر كه دارای خاصیت انعكاسی متفاوتی باشند نیز میتواند جلوههای خاصی در نما ایجاد كند. برای مثال به منظور تاكید بر روی بخشهایی از نما میتوان آنها را با پوششهای فلزی آراست و در سایر سطوح از مصالحی با خاصیت انعكاسی كمتر استفاده نمود. بدین ترتیب در اثر انعكاس شدید حاصل از برخورد نور به سطوح فلزی، بخشهای مورد نظر مهمتر جلوه میكنند. ادامه مطلب شرح وظایف شهرداری
ماده 55 وظایف شهرداری به شرح ذیل است:
1-ایجاد خیابانها و کوچه ها و میدان ها و باغ های عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه. 2-تنظیف و نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی و مجاری آب¬ها و فاضلاب و تنقیه قنوات مربوط به شهر و تأمین آب و روشنایی به وسائله ممکنه. تبصره 1- سد معابر عمومی و اشغال پیاده روها و استفاده غیر مجاز آنها و میدان ها و پارک ها و باغ های عمومی برای کسب و یا سکنی و یا هر عنوان دیگری ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد نمودن معابر و اماکن مذکور فوق به وسیله مأمورین خود رأساً اقدام کند. در مورد دکه های منصوب قبل از تصویب این قانون, شهرداری مکلف است نسبت به برداشتن آنها اقدام و چنانچه صاحبان این قبیل دکه ها ادعای خسارتی داشته باشند با نظر کمیسون مقرر در ماده 77 نسبت به جبران خسارات آنها اقدام کند ولی کسانی که بعد از تصویب این قانون اقدام به نصب دکه هایی در معابر عمومی کنند شهرداری موظف است رأساً و به وسیله مأمورین خود در برداشتن این قبیل دکه ها و رفع سد معبر اقدام کند و اشخاص مزبور حق ادعای هیچگونه خسارتی نخواهند داشت. تبصره 2- احداث تأسیسات تولید و توزیع برق و تعیین نرخ آن در شهرها تا موقعی که وزارت آب و برق نیروی آن را تأمین نکرده است با موافقت قبلی وزارت آب و برق به عهده شهرداری است. ادامه مطلب شکوه و زیبایی معماری ایران به ویژه در دوره اسلامی، به تزیین و آرایش آن بستگی دارد. هنرهای والای اسلامی از هنرهای تزیینی و کاربردی گرفته تا احداث بزرگ ترین بنا های مذهبی اهمیت و اعتبار ویژه ای دارد. تزئیناتی چون آیینه کاری، آجرکاری، گچبری، کاشیکاری، حجاری، منبت کاری و نقاشی در سراسر دوران اسلامی رواج داشته و در هر دوره ای با امکانات آن روزگاران پیشرفت کرده است در معماری اسلامی با استفاده از قوانین انعکاس نور با آئینه کاری راهروها و سقف ها سعی میشده تا نور بیشتری را به داخل بنا راهنمایی کند این نکته قابل ذکر می باشد که هنر آئینه کاری منحصرا به ایران اختصاص داشته و در دوران قاجاریه به اوج شکوفایی خود رسیده است آئینه از دیربازدر مراسم سنتی ازدواج ایرانیان نیز جایگاهی ویژه دارد چنانکه عروس و داماد در هنگام قرائت خطبه عقد در آئینه می نگرند تا زندگی همچون صداقت و شفافیت آئینه داشته باشند وهمچنین آئینه در سر سفره هفت سین عید نوروز از سنتهای قدیمی و ماندگار است ازجمله بناهای آیینه کاری شده در دوران قاجار تالار آیینه می باشد. تالار آئینه در غرب تالار سلام و چسبیده به آن ويتور ويوس : اولين شخصي كه گفت معماري هنر است.
والتر گروپيوس : از قاشق غذاخوري تا شهر دامنه كار معمار را تعريف ميكند.
تادااو آندو : معماري بايد كاملاً با اطراف هماهنگي داشته باشد. فرانسيسكو ميليزيا : معماري هنر ساختن است. تويوايتو : معماري پديده شهري است. رمانتيسمها : معماري هنر مستقل است. فوتوريستها : معماري تحت تأثير جهان مكانيكي و تكنولوژي ميباشد. لوكوربوزيه : معماري غير از نمايش ساخت و پاسخ دادن به نيازها است. جان راسكين : معماري هنر مرتب كردن و تزيينات بناهاي ساخته شده توسط بشر به هر مقصودي است به قسمي كه در سادهترين نگاه سلامت، نيرو و لذت بردن روح را ميسر نمايد. اسنووا: ايدولوژي لادوفسكي درباره ساخت گرايي اينگونه معرفي شده بود كه معماري بايد تركيب سه عامل روراستي فني، امكان پذيري اقتصادي و بيان تجسمي باشد. ل.بنهووله: معماري مدرن از تغييرات فني، اجتماعي و فرهنگي ناشي از انقلاب صنعتي، زاده شده. كريستين نور برگ-شولتز: شايد به اين نتيجه برسيم كه صفت كمال معماري در گرو سه معيار اساسي است، نقش می گیرند. ساختمان، شكل و فنون. هولاين: همه معمارند و همه چيز معماري است. آدلف لوس: معماري چيزي نيست جز يادمانها و مقبرهها. لوكوربوزيه : معماري بازي احجام زير نور است. مدرنيستها : معماري صنعت ميباشد. ايزنمن : معماري امروز ما بايد منعكس كننده شرايت ذهني و زيستي ما باشد و آنچه كه در معماري امروز ما مورد غفلت قرار گرفته بخشي از زندگي ما است. والترگروپيوس : معماري هنر كاربردي است و در ارتباط نزديك با ساير هنرها شكل ميگيرد و نمونه بارز اين تعريف مدرسه باوهاس ميباشد. آنتونيوگااودي : معماري بازگشت به طبيعت و زيست محيط است. چارز جنكز : معماري از جنس واژه و حرف نيست و نميتوان در غالب الفاظ آنرا بيان كرد. ویلیام موریس : معماری شامل تمام محیط فیزیکی است که زندگی بشر را احاطه می کند و تا زمانی که عضوی از اجتماع متمدن هستیم نمی توانیم از حیطه آن خارج شویم زیرا معماری عبارت از مجموعه تغیرات و تبدیلات مثبتی است که همامنگ با احتیاجات بشر روی سطح زمین ایجاد شده است و تنها صحراهای دست نخورده ار آن مستثنی هستند. فلوبرت : آرشيتكتها همه احمقاند –پلهها را هميشه فراموش ميكنند. سولیوان : معماری هنر ساده ای نیست که بتوان در بوجود آوردنش موفقیت نسبی کسب کرد، بلکه یک تجلی اجتماعی است. رابرت ونتوري : معماري تنها تكنيك و تكنولوژي نيست بلكه مسايل بسيار پيچيده و متضاد در ساختمان وجود دارد كه نميتوان آنها را ناديده گرفت. آگوست پره : معماري زنده آن است كه معرف صادق زمانه خود باشد.در همه قلمروهاي ساخت آنرا ميجوييم و از ميان آنها كارهايي را برميگزينيم كه سخت از كاربري مورد انتظار تابعيت كرده ،با مصالح خردمندانه ساخته شده و با تركيب متناسب عناصر ضروري به زيبايي . لیتراکن چیه؟!؟ لیتراکن دیوار های بتنی هستن که نور رو از خودشون عبور میدن! ببین این فیبرهای نوری با سیمان و آب و.. قاطی شه چه میکنه؟!؟ بتن انتقال دهنده نور با نام تجاری ™ Litracon محصول نسبتا جدیدی است که در سال 2004 توسط یک معمار 27 ساله مجارستانی به نام آرن لوسونزی ابداع گردید. این محصول با ترکیب 96% بتن معمولی و 4% فیبرهای نوری محصولی منحصر به فرد را برای هزاره جدید به ارمغان آورده است. ادامه مطلب مطلب امروز را عینا از مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان ( مصالح و فراورده های ساختمانی ) انتخاب شده.
5-13 پلاستیکهای ساختمانی
ادامه مطلب ساختمان هوشمند ، ساختماني است كه مجهز به يك زير ساختار ارتباطاتي قوي بوده كه ميتواند به صورت مستمر نسبت به وضعيتهاي متغير محيط عكس العمل نشان داده و خود را با آنها وفق دهد و همچنين به ساكنين ساختمان اين اجازه را ميدهد كه از منابع موجود به صورت موثرتري استفاده نموده و امنيت و آرامش آنها را افزايش دهد. تعريفي كه در ايالات متحده آمريكا درباره يك ساختمان هوشمند عنوان ميشود اينچنين است: ادامه مطلب اصل موضوع پارکینگ به مکان پارک خودرو و خارج شدن از آن بر میگردد . ضوابط ملاک عمل موجود برای این مهم به شرح زیر است : فضای سر پوشیده لازم برای پارکینگ یک خودرو در یک خانه ویلایی به ابعاد 3 × 5متر الزامیست. ادامه مطلب صدور پروانه جهت ساختمان جدید و یا اضافات ساختمانی مجاز نخواهد بود مگر اینکه درطرح ساختمانی و یا تغییرات آن حداقل تعداد محلهای پارکینگ « براساس معیارهای مشخص شده در ضوابط مربوطه» پیش بینی شده باشد.
ادامه مطلب شهر تهران از جهت تعیین پارکینگ لازم جهت ساختمانهای مسکونی و خدماتی به سه حوزه 1-2-3 تقسیم بندی شده که ضوابط تامین پارکینگ در این حوزه ها به شرح ذیل است:
لازم به ذکر است جهت سایر کاربردها ( تجاری-اداری-رستوران و...) تعداد پارکینگ لازم در هر سه حوزه مساوی بوده و در جدول پیوست بخشنامه پارکینگ به تفکیک ذکر گردیده است. ادامه مطلب جمعیت ( یعنی انسانها ) مبنای مهم همه طرحهای شهری است .
واین جمعیت ( انسانها ) الزاماً بایستی در شهر بر اساس استانداردهای محلی و بین المللی در رفاه و آسایش زندگی کنند . و برای اینکه در رفاه و آسایش زندگی کنند ، بایستی تک تک اجزای پیکره شهری مانند شبکه معابر ، فضاهای آموزشی ، فضاهای درمانی ، فضاهای تفریحی و گردشی و پارک و فضای سبز و تاسیسات و تجهیزات شهری و فضاهای کار و سکونت و غیره ، زنده و پویا ، به اندازه وبه نسب و تناسب جمعیت شهر باشد .
ادامه مطلب مالكين اراضي واملاك واقع در محدوده شهر يا حريم آن بايد قبل از هر اقدام عمراني يا تفكيك ارا ضي و شروع ساختمان از شهرداري پروانه اخذ نمايند.
شهرداري ميتواند از عمليات ساختماني ساختمانهاي بدون پروانه يا مخالف مفاد پروانه، به وسيله مامورين خود اعم از آن كه ساختمان در زمين محصور يا غير محصور واقع باشد جلوگيري نمايد.
ادامه مطلب این دستورالعمل در دو بخش مشتمل بر الزامات، چک لیست راهنمای طراحی نما و پیوست های مربوطه (توصیه ها و تعاریف) به شرح ذیل تدوین گردیده و کلیه ساختمان ها با مساحت زیربنای 2500 مترمربع و بیشتر در شمول آن قرار می گیرند. ادامه مطلب 1- احداث پيشآمدگي و بالكن در گذرهاي كمتر از 12 متر مقدور نميباشد. 2- احداث پيشآمدگي در خيابانهاي 12 متر تا 20 متر به عمق 80 سانتيمتر و براي خيابان20 متر به بالا به عرض 120 سانتيمتر مجاز ميباشد. 3- ارتفاع پيشآمدگي نسبت به كف پيادهرو، نبايد از 5/3 متر كمتر باشد و سطح آن مطابق ضوابط مربوطه جزء تراكم محسوب خواهد شد. 4- پيشآمدگي روي پخ دوگذر در محدوده سند مالكيت، به ميزان حداكثر 5/1 متر عمود بر پخ و به شرط رعايت 5/3 متر ارتفاع از كف پيادهرو بلامانع است. احداث ساختمان در املاکی که با طرحهای تعریض گذر برخورد دارند ( به اصطلاح عقب نشینی دارند ) با رعایت 60٪ طول و مساحت طبق سند و قبل از اصلاحی ، در باقیمانده زمین و درحد تراکم مجاز بلامانع میباشد و پیشآمدگی بیش از60٪ طول تا 2 متر نیز بلامانع است .
در صورتیکه بنای همسایه مجاور در مازاد 60% طول ، با پخ زاویه 45 درجه احداث شده باشد ، پیش آمدگی ساختمان در سمتی که ساختمان همسایه با پخ است الزاما بایستی با پخ زاویه 45 درجه احداث شود . جبهه غربی ساختمان است . در تهران بهترین جهت نورگیری ، از جبهه جنوبی ساختمان و بعد از آن به ترتیب جبهه های شرقی سپس شمالی و در آخر لذا در صورتیکه قطعات تفکیکی زمین بصورت شمالی – جنوبی باشند ، محل استقرار ساختمان در شرايط متعارف بايد در قسمت شمالي زمين باشد ، در صورتیکه قطعات تفکیکی زمین بصورت شرقی – غربی باشند ، محل استقرار ساختمان در شرايط متعارف بايد در قسمت غربی زمين باشد،
ولی در هر شرایط ، بافت موجود در محل تعیین کننده اصلی محل استقرار ساختمان در زمين است تا نما و منظر شهری در گذر مورد نظر حفظ شود . بر اساس ضوابط و مقررات شهر سازی ملاک عمل طرح جامع شهر تهران ضوابط سطح اشغال در قطعات مسکونی بدین شرح است :
سطح اشغال در قطعات مسکونی معادل ۶۰ درصد مساحت زمین طبق سندمالکیت مجاز است . محل احداث بنا را در مطالب بعدی توضیح خواهم داد ، لیکن در صورتیکه محل احداث بنا در شمال ملک باشد ، شرایط زیر در طراحی بایستی رعایت شود : ادامه مطلب 1- ضوابط نورگیری در قطعات کوچکتر یا مساوی 200 متر مربع 2 - ضوابط نورگیری در قطعات بزرگتر از 200 متر مربع ادامه مطلب
در صورتیکه در تعبیه نورگیرهای واحدهای مسکونی،
شرایط زیر رعایت شده باشد مساحت نورگیرها یا پاسیوها جزء زیربنا محسوب نمی گردند.
نام «موما» را حتماً شنيدهاي، موما (MOMA) كه مخفف «موزه هنرهاي مدرن» به زبان انگليسي است، نام موزهاي است در نيويورك كه مهمترين و معروفترين مركز مربوط به هنر مدرن جهان است و در گسترش و پيشرفت اين هنر نقش بزرگي داشته است. حالا مسئولان كشور هند تصميم گرفتهاند چنين موزهاي را در كشور خودشان، در شهر كلكته، بسازند و نام آن را هم KMOMA گذاشتهاند. قرار است در اين موزه، آثار مدرن هنرمندان هندي، از قرن 19 ميلادي تا به امروز، به نمايش در بيايند، بخشهايي هم در آن براي آثار هنري مدرن كشورهاي ديگر جهان پيشبيني شده است. «بدون عنوان»، اثر «پارش مايتي»، هنرمند هندي. او در خلق اين اثر، هم از هنر مدرن تأثير گرفته، هم از هنر بومي هند. رنگهاي پرشور و درخشان و ضربقلمهاي ضخيم، شيوه كار هنرمند را به شيوه اي منحصر به فرد تبديل كرده. ادامه مطلب مشخصات زمین 2 ) مساحت زیربنا: مساحت هر طبقه از بنا را گویند. ادامه مطلب 1- سقف شیب دار باید به صورت اساسی اجرا شود . ( آزادشهر ، كوهك ، شهرك فرهنگیان، شهرك چشمه و بعضی از مناطق شهرك راهآهن طبق نقشه مصوب )
2- شیب سقفهای شیب دار باید به صورت شمالی ـ جنوبی اجرا گردد . 3- حداكثر ارتفاع راس سقف شیب دار در نما 2 متر و حداقل زاویه 10 درجه میباشد . 4- استفاده از عناصر غیر متعارف نظیر مجسمه ، كاشیكاری ، نوشته و رنگهای نامتجانس در نما 5- در خصوص مجتمعهای مسكونی مجزا و تفكیك شده از تركیب مصالح الهام گرفته وسازگار با شرایط اقلیمی منطقه و به صورت هماهنگ استفاده شود .
ادامه مطلب قرارگیری یک پارکینگ حداقل دهانه 2.5 متر قرارگیری دو پارکینگ کنار هم حداقل دهانه 4.5 متر ادامه مطلب
چند نمونه از کارهای اسکیس و راندو
اسکیس و راندو
اسکیس و راندو
اسکیس و راندو
اسکیس و راندو
اسکیس و راندو
تقسیمبندیهای هنر متنوع است؛ یکی از آنها در حالت کلی آثار هنری را به دو دستهٔ هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی تقسیم میکند:
ادامه مطلب |
|
[قالب وبلاگ : سیب تم] [Weblog Themes By : SibTheme.com] |